Blackberry

BlackBerry (tot begin 2013 Research In Motion Limited, destijds afgekort tot RIM[1]) is een Canadees bedrijf dat gespecialiseerd is in draadloze technologie. Het bedrijf is vooral bekend als de maker van BlackBerry-toestellen.

Het bedrijf BlackBerry is gevestigd in Waterloo (Ontario) en is oprichter van het RIM Park in het noordelijke deel van de stad. Het bedrijf is opgericht door Mike Lazaridis, die samen met Jim Balsillie het bedrijf leidde tot 2011. Op 24 september 2013 werd bekendgemaakt dat BlackBerry zal worden overgenomen door investeringsmaatschappij Fairfax Financial Holdings voor 4,7 miljard dollar.

Alle software voor de producten wordt door BlackBerry zelf ontwikkeld, en de voornaamste programmeertalen ervoor gebruikt zijn C++ en Java. Daarnaast ontwikkelt BlackBerry ook technologie voor draadloze toepassingen die wordt verkocht aan andere bedrijven.

De eerste BlackBerry-telefoon was in het begin van 1999 op de markt gebracht. Deze maakte gebruik van dezelfde hardware als de [email protected] pager 950. Het stond in verbinding met het Mobitex netwerk. De BlackBerry was erg succesvol, omdat het een unieke e-mailmogelijkheid had dat nog geen enkele andere draadloze e-mailservice had. RIM had het "twee e-mail inboxen" probleem opgelost. Het "twee e-mail inboxen" probleem was het probleem waarbij men een draadloze mailbox had en een bedrijfs mailbox, wat lastig werkt omdat je dan twee e-mail adressen hebt. RIM was het eerste bedrijf dat dit oploste door middel van een "enkele mail inbox" oplossing, en hun eigen tussen software (BlackBerry Enterprise Server) en een "network operations center" (NOC). Deze NOC, die zich in Canada bevindt, haalt de e-mail op en zorgt ervoor dat het wordt verstuurd naar alle apparaten die zijn aangesloten op het netwerk, waardoor er dus maar een inbox nodig is. Het succes van de BlackBerry-smartphone heeft ervoor gezorgd dat de manier waarop de zakenwereld communiceert drastisch is veranderd.

De eerste BlackBerry die samen met telefoonfuncties kwam en tevens de eerste BlackBerry die buiten Noord-Amerika is verkocht, was in 2001 op de markt gebracht. Dit toestel maakte gebruik van de Europese GSM / GPRS standaard.

Sindsdien heeft RIM verschillende BlackBerry's op de markt gebracht die op GSM, CDMA en Motorola iDEN netwerken werken. Vanwege de veelal verslavende werking van de BlackBerry onder de zakenwereld en consumenten, heeft BlackBerry als bijnaam "Crackberry" gekregen.

Sorteer op:
Sorteer op:

Heeft u vragen? Bel ons gerust op: +31108001717