HTC

HTC Corporation, voorheen bekend als High Tech Computer Corporation, is een Taiwanese producent van smartphones die draaien op Windows Phone en Android. Het nieuwste vlaggenschip van het bedrijf is de HTC One M9, dit is de opvolger van de HTC One M8 in de One lijn van het bedrijf. Anno 2015 produceert HTC vooral smartphones in de 'Desire' en 'One' lijn. Het bedrijf heeft ook de Nexus 9 voor Google uitgebracht, een Re-Camera en een virtual-reality bril gemaakt. 

Het bedrijf werd in 1997 opgericht door Cher Wang en Peter Chou. In het begin van zijn bestaan fabriceerde HTC pda's voor andere merken zoals QTEK en Dopod. Later ging HTC ook mobiele apparaten onder haar eigen merknaam uitbrengen. HTC's eerste eigen toestellen draaiden op Windows Mobile, waar naarmate de tijd voorderde het steeds meer zou overstappen naar Android.

In 2010 kocht HTC een belang van 50,1% in het bedrijf Beats Electronics, om exclusief de geluidssoftware van dat bedrijf in haar telefoons te stoppen. Later verkocht HTC de helft van haar belang weer aan Beats.

Tijdens het MWC 2011 werd HTC door de GSM Assocation uitgeroepen tot fabrikant van het jaar.

Vanaf 2012 begon HTC financieel in de problemen te komen nadat er minder toestellen werden verkocht, wat voornamelijk kwam door de duopolie van Apple en Samsung. Pas sinds 2013 begint het bedrijf steeds meer op te krabbelen, wat voornamelijk komt door zijn vlaggenschip HTC One.

Sorteer op:
Sorteer op:

Heeft u vragen? Bel ons gerust op: +31108001717