Ruilen, Retourneren en DOA (defect bij ontvangst)

14 dagen herroepingsrecht:

Als uw bestelling om welke reden dan ook niet bevalt, dan kunt u uw bestelling retourneren, mits u dit binnen 14 dagen na ontvangst van uw bestelling aan ons meldt. U dient de goederen niet later dan 14 dagen na de dag waarop u hebt aangegeven, om de overeenkomst te herroepen terug te zenden of te overhandigen. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.

Het is wel van belang dat het product compleet en indien redelijkerwijs mogelijk in een ongeopende oorspronkelijke verpakking zit, mocht u het product aan ons willen retourneren. Indien toch geopend, wordt er een onderzoek gestart, als blijkt uit het onderzoek dat er meer is gedaan dan nodig om aard en omvang van het product vast te stellen, kan eventuele waardevermindering bij u in rekening worden gebracht. U bent dus alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die in het gevolg zijn van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Geen paniek, 14 dagen omruilgarantie:

Mocht het blijken dat het product toch niet is wat u zocht of heeft u per ongeluk een verkeerde bestelling geplaatst, maakt u zich dan geen zorgen. U kunt in dat geval gebruik maken van de 14 dagen omruilgarantie. Als uw bestelling om welke reden dan ook niet bevalt, dan kunt u uw bestelling retourneren, mits u dit binnen 14 dagen na ontvangst van uw bestelling aan ons meldt. U dient de goederen niet later dan 14 dagen na de dag waarop u heeft aangegeven, de overeenkomst te herroepen, te overhandigen aan ons/te laten bezorgen bij ons. U bent dus op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.

Het is wel van belang dat het product compleet en indien redelijkerwijs mogelijk in een ongeopende oorspronkelijke verpakking zit, mocht u het product aan ons willen retourneren. Indien toch geopend, wordt er een onderzoek gestart, als blijkt uit het onderzoek dat er meer is gedaan dan nodig om aard en omvang van het product vast te stellen, kan eventuele waardevermindering bij u in rekening worden gebracht. U bent dus alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die in het gevolg zijn van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Uitzondering op het 14 dagen herroepingrecht / de 14 dagen omruilgarantie:

Uitgesloten van het herroepingsrecht zijn producten die niet geschikt zijn om te worden teruggezonden om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne en waarvan de verzegeling na de levering is verbroken. De producten worden verzegeld om er ten alle tijden zeker van te zijn, dat een consument een nieuw product geleverd krijgt. In een fysieke winkel is het ook niet toegestaan om een product in gebruik te nemen en vervolgens te retourneren onder het 14 dagen herroepingsrecht.

 

Hoe kunt u een product retourneren?

Als u een product wilt retourneren of ruilen, is het belangrijk dat u dit binnen 14 dagen na ontvangst van het product aan ons meldt. Via email, telefonisch, per post of door een ticket aan te maken op onze website bij het kopje contact kunt u aan ons melden dat uw product geretourneerd moet worden, nadat u heeft vermeldt dat u het product graag wil retourneren of ruilen, kunt u deze terug zenden naar het retouradres aan de: Innsbruckweg 130 Postbus 33, 3047 AH in Rotterdam. Als het product door ons is ontvangen, ruilen we het om voor het gewenste artikel, of storten we uw aankoopbedrag zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen nadat u aan ons heeft gemeld dat u het product wilt retourneren, terug op de rekening waarmee u betaald heeft. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. Hanteer onderstaande stappen om het probleem op te lossen:
 

  • Neem contact op met onze klantenservice om uw retour melding te maken. ( Dit kan via de mail, telefonisch of via onze Whatsapp dienst ).
  • Na het maken van deze melding krijgt u van ons een e-mail met de status van het retour, retour status: Nieuw. Deze e-mail krijgt u, zodat u weet dat de gemaakte retour melding bij ons bekend is. Daarna ontvangt u via de mail, telefonisch of via het kopje contact de gegevens die u nodig heeft om de zending naar ons te retourneren. 
  • Voor het retour sturen van uw aangekochte product hebben wij het liefst een uitgeprinte betalingsbevestiging ( de bon / factuur ) bijgevoegd bij uw retour zending. ( Deze vind u in uw e-mail met als onderwerp: Bevestiging van bestelling of Factuur ). Wat u ook mag doen is een eigen briefje met het ordernummer beginnend met ORD, voor en achternaam en klachtomschrijving bijvoegen. Dit dient als referentie van uw retour zending. En als laatst kunt u ook gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping om aan ons kenbaar te maken dat u van de aankoop afziet. Gebruik van dit formulier is echter niet verplicht.
  • Na ontvangst van de zending sturen wij u een ontvangstbevestiging toe, waarna u retour status op in behandeling komt te staan en gaan we met uw zending aan de slag.
  • Nadat uw zending is onderzocht stellen we een oplossing voor om het probleem op te lossen.

Kosten van de retournering:

De kosten van het terugsturen van het product naar ons wordt niet door ons vergoed. Deze kosten komen dus voor uw rekening. Wij brengen geen aparte handlingkosten in rekening voor het verwerken van uw retourzending. Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering. Dit bedrag betalen wij zo snel mogelijk en in ieder geval niet later dan 14 dagen na ontbinding aan u terug. Diamtelecom biedt gratis verzending waardoor wij de eventuele extra kosten voor verzending niet hoeven vergoeden. Wij mogen echter wel wachten met terugbetaling totdat we de producten hebben ontvangen, of tot het moment dat u aangetoond heeft deze te hebben opgestuurd. Heeft u vragen over deze stappen, de informatie die u ontvangt of andere zaken omtrent het retourneren van uw bestelling, neem dan contact met ons op.


Het retouradres:

U kunt het volgende adres gebruiken om producten te retourneren:

Diamtelecom.com
o.v.v. uw order nummer:
Havendijk 155
3114 EB Schiedam


Uitzonderingen:

Er zijn een aantal producten die wij om hygiënische reden moeten uitsluiten van deze omruilgarantie. Zo kunnen wij bijvoorbeeld: oordopjes en medische mondkapjes niet terugnemen als de verzegeling is verbroken, de verpakking is geopend en / of het product al is gebruikt. Verbruiksartikelen als displayfolies, screen protectors, lijm of polijstmiddel komen alleen voor volledige restitutie van het aankoopbedrag in aanmerking, indien deze ongeopend retour komen. Bij producten zoals batterijen en screen protectors, waarvan de verpakking transparant is wordt er duidelijk op de verpakking, aangegeven dat u de verpakking niet hoeft te openen om aard en omvang van het product vast te stellen.

DOA (defect bij ontvangst):

Bij het geval van een defect bij ontvangst verzoeken wij u om zo snel mogelijk, en bij voorkeur binnen 48 uur een melding aan ons te maken, het bewijs zo duidelijk mogelijk op een foto en / of video in kaart te brengen en naar ons te mailen met een duidelijke uitleg, zodat de situatie voor ons duidelijk wordt. Na het versturen van het bewijs is het mogelijk dat wij vragen om het defecte aangekochte product te retourneren.
Na ontvangst van het defecte product zullen wij de gemaakte melding onderzoeken. Als blijkt dat het product inderdaad defect is bij ontvangst, dan zullen wij het product direct vervangen. De retourkosten van het defecte product krijgt u uiteraard gerestitueerd. Verder wordt u door ons via de mail op de hoogte gehouden van de status van het geretourneerde product, zie hier een uitleg over de statussen:

In behandeling
Wij hebben uw retourzending ontvangen.

Artikelen benodigd
De gewenste artikelen worden zo snel mogelijk naar u toegestuurd.

Artikel gecrediteerd
Het bedrag zal binnen enkele dagen op uw rekening staan.

Verzoek afgewezen
Wij kunnen uw producten niet terugnemen.

Retour goedgekeurd
De retourzending is door ons afgehandeld.

Is er gebleken dat het product niet van ons is, dat er geen normaal gebruik is gemaakt van het product dat de fout bij diamtelecom ligt  
en indien geen geen sprake is van normaal gebruik zijn de retourkosten, onderzoekskosten en eventuele extra kosten voor de klant.
Mocht u niet zeker weten of het product defect is, dan kunt u een email sturen naar onze klanten service.

Wettelijke garantie:

Wij vinden dat onze klanten de best mogelijke service verdienen en willen u attenderen op het feit dat de wettelijke garantie van toepassing is. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Indien er daarnaast nog sprake is van fabrieksgarantie of een eigen garantie die wij u aanbieden, wordt dit u duidelijk, kenbaar gemaakt onder het kopje: Product specificaties. Deze extra garanties doen niks af aan de wettelijke rechten van de consument.