Veelgestelde vragen

Wat is de wettelijk herroepingsrecht?

Een consument die zijn overeenkomst wil herroepen, heeft (na ontvangst) 14 dagen de tijd om dit te melden. Na deze melding heeft hij nog 14 dagen om het product terug te sturen. Webwinkels zijn echter verplicht om uiterlijk binnen 14 dagen na de melding het volledige aankoopbedrag te vergoeden (art. 6:230r BW).
De consument is wel aansprakelijk voor de waardevermindering, van het product mits dit van te voren is gemeld. Dit herroepingsrecht geldt ongeacht reden, hoewel er wel enkele uitzonderingen zijn op basis van het soort product. Mocht u hier nog meer over willen weten? Dan willen wij u graag verwijzen naar onze uitgebreide informatie op: Ruilen, Retourneren en DOA (defect bij ontvangst)

Wat is de wettelijke garantie?

De consument heeft namelijk een wettelijk recht op een goed product (art.7:17, 7:18 BW).
Uiteraard geldt de wettelijke garantie alleen bij een normaal gebruik van het product.
Het is dan vervolgens aan de verkoper van het product en de aard van het gebrek om te bepalen of het product direct vervangen of herstelt wordt.
Hoe lang deze wettelijke garantie geldt, hangt af van het product. De economische levensduur hiervan is de graadmeter. Zo zal een Telefoon langer meegaan dan een Screen protector.
De consument moet zelf ook rekening houden met een aantal dingen. Zo mag hij van een Telefoon van 1000 euro van het merk Apple of Samsung meer verwachten dan van een telefoon hoesje van 12 euro.