Huawei

Huawei Technologies Co. Ltd. is een Chinees bedrijf dat apparatuur voor telecommunicatie maakt. De naam Huawei kan op verschillende manieren worden uitgesproken. In Nederland geldt de fonetische uitspraak: 'hoe-aa-wei'. In de Verenigde Staten spreekt men het uit als 'wah-wee' en in het Chinees als 'gwa-wee'. Het bedrijf is opgericht in 1987 en is gevestigd in de plaats Shenzhen, vlak bij Hongkong.

Aanvankelijk concentreerde het bedrijf zich vooral op de zakelijke markt. Huawei levert bijvoorbeeld complete netwerken voor telecommunicatie, waaronder ook voor de nieuwe 4G-netwerken. Het bedrijf concentreert zich sinds een paar jaar ook steeds meer op de consumentenmarkt. Het assortiment van tablets, smartphones en mobiel internet producten zal steeds verder worden uitgebreid.

Huawei Nederland
In Nederland levert het bedrijf onder andere het 2G, 3G en 4G-netwerk van KPN en T-Mobile. Dat is opmerkelijk omdat het daarmee het eerste Chinese bedrijf is dat in Europa zo'n (technologisch hoogstaand) netwerk bouwt.

KPN, en T-Mobile gebruiken apparatuur van Huawei. Opmerkelijk is dat KPN voor hun GSM/UMTS/LTE Radio netwerk Ericsson apparatuur gebruikt op een Huawei Core netwerk, maar T-Mobile (2013) maakt voor zowel zijn Radio netwerk als Core Netwerk gebruik van Huawei apparatuur. Daarnaast is Huawei ook gekozen door KPN als belangrijke leverancier voor hun DWDM glasvezel-netwerk.

Sorteer op:
Sorteer op:

Heeft u vragen? Bel ons gerust op: